Stok Barkod Yazdırma ve Takip Sistemi

Stok Barkod Yazdırma Nedir? ODISPRO’da Barkod Yazdırma Nasıl Yapılır?
EAN-13 barkodu 13 Haneli barkodlama standardıdır. EAN-13 Barkodları dünya çapında genel olarak perakende satışı olan ürünlerin takibi ve işaretlenmesi için kullanılmaktadır.

Barkod Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Stokların takibi açısından barkod sistemi oldukça önemlidir. Ürünleri sadece ismiyle ayırt etmek oldukça zordur. Stoklara barkod tanımlanarak ürünler birbirinden ayrılabilir.

Diğer taraftan barkod okuyucu sistemleriyle ürün hakkındaki bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılabilir.

Stokların barkodla takip edilmesi depo yönetimi için de oldukça önemlidir. Onlarca ürünün olduğu bir depoda ürünleri birbirinden sadece görselleri ve adıyla ayırt etmek mümkün değildir.

Stok Barkod Yazdırma Nasıl Yapılır?

Stok barkodları genellikle barkod yazıcıları ile etiketlere yazdırılır ve ürünlere veya ürün raflarına yapıştırılır. Böylece barkod ile ürün takibi yapılmış olur. Ürün fiyatı barkod ile sorgulanarak doğruluğu teyit edilebilir.

Ürün siparişi ve envanter takibi için de yazdırılan bu barkodlar okutularak doğru ürünün sipariş verilmesi sağlanmış olur.

stok barkod takip

ODISPRO’da Stoklar ekranında, Stok tanımlama bölümünden barkodu girdiğinizde, bu stoğa ait barkod otomatik olarak ekranda görüntülenecektir. Barkodun düzgün görüntülenebilmesi için 13 karakter barkod bilgisi girilmesi gerekmektedir.

Stoklar ekranında Yazdır butonuna basılarak stok barkodu yazdırılabilir.
Toplu bir şekilde barkod yazdırmak için Toplu Barkod Yazdırma raporu kullanılabilir.

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.