E-Fatura Görüntüleyici

E-Fatura Görüntüleyici Nedir?

E-Fatura Görüntüleyici UBL TR 2.0 XML formatındaki belgelerin görüntülenmesini ve doğrulanmasını sağlayan bir araçtır.

e-Faturanın ya da Kabul/Red sistem yanıtının kâğıt çıktısı, e-Posta ile iletilmesi, faturaya “Aslı Gibidir” yazılması vb. uygun değildir. e-Faturanın geçerli hâli GİB üzerinden başarıyla geçmiş XML’idir.

E-Fatura Görüntüleyici Kullanımı

GİB tarafından sağlanan E-Fatura Görüntüleme ve Doğrulama Programı şu şekilde kullanılır.

  1. http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir.
  2. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır.
  3. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML’i açılır. (dosya uzantısı “.zip” değil, “.xml” olmalıdır.)
  4. E-Fatura açıldıktan sonra “Doğrula” düğmesine basılır.Doğrulama sonucunda;a.“Mali Mühür Doğrulandı!”yazıyorsa fatura imzalandıktan sonra üzerinde değişiklik yapılmamıştır.“Sertifika Bilgileri”kısmına tıklandığında e-imza/mali mühür sertifika ile ilgili bilgiler görülebilecektir.b.“Mali Mühür Geçersiz!”yazıyorsa fatura imzalandıktan sonra üzerinde değişiklik yapılmıştır(İlk imzalama işlemi sırasında yanlış işlem yapılmış vefatura doğru şekilde hiç imzalanamamışolabilir.).Bu durumda fatura geçersizdir.
  5. E-Fatura açıldıktan sonra “Sorgula” düğmesine basılır.Sorgulama sonucunda; “İlgili fatura GİB sisteminden geçmiş ve alıcıya ulaştırılmıştır” yazıyorsa fatura GİB’den başarıyla geçmiştir. (Alıcısı faturaya harici yollarla itiraz edilmiş olabilir, bu bilgi görülememektedir.)

ODISPRO Online E-Fatura Görüntüleme

Size ulaşmış olan XML formatındaki e-fatura veya e-arşiv faturalarınızı herhangi bir program indirmeksizin e-fatura görüntüleyici ile görüntüleyebilirsiniz.

Bunun için;

  1. http://m.odispro.com/efaturagoruntuleyici adresine girilir.
  2. İlgili XML dosyası bilgisayardan seçilir ve Görüntüle butonuna basılır. Eğer fatura formatında hata yoksa fatura ekranda görüntülenecektir.
  3. Eğer fatura formatında hata varsa veya dönüştürme işlemi başarısız olursa ekranda fatura dönüştürme hatası yazacaktır.

efatura goruntuleyici

 

 

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.