Fatura Kesme Programı Avantajları Nedir? Fatura Takibi Nasıl Yapılır?

Fatura Takibi Nedir?

İşletmenizin gelir ve gider takibini gerçekleştirebilmeniz için alış ve satış faturalarının takibi oldukça önemlidir. Tedarikçilerinizden aldığınız ürünler için aldığınız alış faturalarının ve müşterilerinize sattığınız ürünler için kestiğiniz satış faturalarının hatasız ve eksiksiz olması gerekmektedir. Bu operasyon sürecinin hızlı ve eksiksiz olması için ODISPRO muhasebe programı kullanmanızın çok faydası olacaktır. Fatura Kesme programı ihtiyaçlarınızın hepsi ODISPRO’da mevcuttur.

Fatura Kesme Programı Nedir?

Zamanında kestiğimiz faturaların tahsilâtları hızlandırdığı gibi pozitif bir nakit akışı ile işletme karlılığı ve şirketinin geleceği için de çok önemli rol oynamaktadır. Peki, bu süreci hızlandırmak için ne yapıyorsunuz? Matbu fatura kesmek yerine elektronik ortamda fatura kesmek çok daha hızlı ve verimli şekilde yapılabilmektedir. Hızlı kestiğiniz faturanın tahsilâtını da hızlı yapmış olacaksınız.

Fatura Kesme Programı Avantajları Nedir? Fatura Takibi Nasıl Yapılır?

Fatura kesme işlemi, faturaların doğru bilgilerle zamanında düzenlenmek, vakit kaybetmeden müşteriyle paylaşmak ve müşteriyle tüm detaylarda mutabık kalmak gibi süreçleri içermektedir. Tüm bu işlemlerin hatasız ve zamanı verimli şekilde kullanarak yapmak yani faturalama sürecini optimize etmek için bir fatura kesme programı kullanmanız gerekmektedir. Böylece operasyon süreçleriniz doğrudan pozitif şekilde etkilenecektir.

Etkili bir operasyon süreci için alış faturalarınızı ve satış faturalarınızı sisteme zamanında giriş yapmanız ve sistematik olmanız gerekmektedir. Gelir-gider takibiniz için en önemli faktör fatura işleme düzenini sağlamanızdır. Kullanacağınız Ön muhasebe programı fatura kesme işlemlerinizde her zaman sizi bir adım ileriye taşıyacaktır.

Bir fatura kesme programı kullanırsanız;

  • Fatura yazdırma, postalama süreçleri ortadan kaldırıp mali yükten kurtulmuş olursunuz.
  • Muhasebe süreçleri ile personelinizin işini de hızlandırmış olursunuz.
  • Kâğıt tasarrufu yaptığınız için çevre dostu olursunuz.
  • Dünyanın her yerinden internet olan her cihazdan e-fatura kesip gönderebilirsiniz.
  • Resmi belgelerinizin zarar görme ve kaybolma riski ortadan kalkar ve belgeleriniz 10 yıl süre ile güvenle saklamış olursunuz.
  • Arşivinizi elektronik ortamda tutacağınız için karmaşık dosyalara, defterlere, klasörlere veda edersiniz.
  • Belgelerinize anında ulaşırsınız.
  • Faturayı göndermeden müşterinizle mutabık olabilirsiniz.
  • Hatasız ve eksiksiz belgeler hazırlamış olursunuz.
  • Uluslararası finansal standartları yakalarınız.
  • Maliye Bakanlığı’nın belirlediği koşullara uygun, iç ve dış denetime her an hazır bir sistem kurmuş olursunuz.

Fatura Takibi Neden Önemlidir?

İşletmenizin sürekliliği için gerçekleştirdiğiniz alış ve satışlar sonrasında işlemleri kaydetmek işletmenizi iyi yönetebilmek için çok önemli bir konudur. Tedarikçi ve müşterilerinizle olan borç-alacak ilişkisini ve işletmenizin ödeme ve tahsilâtlar için finansal uygunluğunun takibini yapmanız için önemli bir yer tutar. Fatura takibi tüm süreçlerin başlangıç aşaması olarak düşünülür. Cariler ve stoklar alış faturası ve satış faturası takibi yapılmadan takip edilemez.

E-Fatura ile ilgili E-Fatura Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.