Maliyet Hesabı Nedir? Teklif Takip Programı

Maliyet hesabı nedir? Kısaca maliyet hesabı; mamul ve hizmetlerin planlanan biçim ve niteliğe getirilmesi için yapılan giderlerin toplandığı ve maliyet unsurlarına dönüştürülerek izlendiği hesaplardır.

ODISPRO ile;

  • İş bazında teklifinizi oluştururken, maliyetlerinizi anında görerek sürekli karlı iş alabilirsiniz.
  • Teklifin ya da sözleşmenin içeriğindeki tüm ürün ve hizmetlerin alışlarınız üzerinden maliyetlerini hesaplayarak teklif vereceğiniz işin toplam maliyetini size anında gösterir, bu sayede siz de müşterinize vereceğiniz fiyatı doğru belirleyebilirsiniz.
  • Farklı tarihte yaptığınız alışlarınıza göre teklif ya da sözleşmelerinizin maliyetini otomatik hesaplar, sizin belirleyeceğiniz formüle göre otomatik satış fiyatları üretir, bu sayede hem maliyetlerinizi görerek teklif verebilirsiniz hem de karlılığınızı koruyabilirsiniz.

ALIŞ FİYATLARIM SÜREKLİ DEĞİŞİRKEN KARLILIĞI NASIL SAĞLIYOR?

ODISPRO her bir ürünün farklı tarihteki alımlarını takip ederek birim maliyetini hesaplar. Belirleyeceğiniz formüle göre satış fiyatını otomatik oluşturur. Örneğin bir ürünün birim maliyeti 10 TL olsun, siz de %20 karla satış yapmayı hedefleyin, ODISPRO bunu otomatik 12 TL olarak teklife getirecektir. İlerleyen dönemde alış fiyatlarınız değiştiğinde eğer bu ürünün birim maliyeti 11 TL’ye çıkarsa ODISPRO otomatik olarak bu ürünü yeni maliyete göre %20 arttırarak, tekliflere artık 13,20 TL’den getirecektir. Bu formülü dilerseniz ürünün son alış fiyatına göre ya da belirleyeceğiniz farklı parametrelere hesaplanmasını sağlayabilirsiniz.

TOPLAM MALİYETİMİ GÖREREK NASIL TEKLİF VEREBİLİYORUM?

maliyet hesabı

Az önce bahsettiğimiz gibi her bir ürünün birim maliyeti ODISPRO tarafından takip edildiğinden dolayı; teklif, sözleşme, sipariş ya da faturanızın içeriğindeki tüm kalemlerin toplamının maliyeti size anında gösteriliyor. Bir ürünü satarken ne kadar kar edeceğinizi görerek teklif verebilmek ve satış yapabilmek işletmenize müthiş bir güç katacaktır.

DAHA SONRA BU SATIŞLARIMI ANALİZ EDEBİLİYOR MUYUM?

Tabii ki, örneğin ay sonunda toplam ne kadar iş almışsınız ya da satış yapmışsınız bunların toplam maliyetini, cironuzu ve ne kadar kar ettiğinizi anında görebilir, işletmenizin iş bazında karlılığını etkin biçimde yönetebilirsiniz.

BU SİZE NE SAĞLAR?

  • Maliyetlerinize göre müşteriye anında doğru fiyat teklifi verebilirsiniz.
  • Her ürünün geriye dönük kimden ne kadara alındığını ve kime ne kadara satıldığını görebilirsiniz.
  • Bir ürünün ortalama ne kadara alındığı, ortalama ne kadara satıldığını ya da son alış fiyatını görebilirsiniz.
  • Teklif, sipariş, sözleşme ve faturalarınızda iş bazında karlılığınızı doğrudan ölçebilirsiniz.
  • Satış temsilcisi primlerini iş bazında karlılıkla ölçebilirsiniz.
  • Program üzerinden faturanızı ve irsaliyenizi anında bastırabilirsiniz.
  • Ortalama alış ve satış fiyatlarından bir işi ne kadar almanız gerektiğini ve ne fiyat vermeniz gerektiğini ODISPRO size söyleyecektir.

İŞ BAZINDA KARLILIĞINIZI VE İŞLETMENİZİN TÜM SÜREÇLERİNİ KOLAYCA YÖNETEBİLMEK İÇİN SİZİ DE ODISPRO İLE TANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ..

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.