Karlılık Hesabı ODISPRO İle Nasıl Yapılır? Karlılık Nedir?

İşletmelerin büyük sorunlarından biri de; bir işi alırken karlılık hesabı yapamamak ve ne kadar kar elde ettiğini görememektir. ODISPRO klasik muhasebe programlarının aksine yalnızca giriş çıkış verilerini tuttuğunuz bir program değildir, her bir işlemi ve hareketi yorumlayarak size ayrıntılı karlılık analizleri çıkararak işletmenize tam hakim olmanızı ve süreçlerinizi yönetmenizi sağlar.

Karlılık; işletmenin belli bir dönemde sağladığı karın aynı dönem işletmede kullanılan sermayeye oranıdır. Karlılık üretim maliyetinin sermayeye bölünmesi şeklinde de formüle edilebilir.

En Çok Kar Ettiğiniz Müşterilerinizi Anında Görün

ODISPRO her bir müşterinize yaptığınız satışların maliyetini hesaplar ve ne kadar kar ettiğinizi gösterir. Dilerseniz müşterilerinizi en çok ciro yapana göre ya da en çok kar elde ettiğinize göre sıralayabilirsiniz. Bu sayede hangi müşterilerinize daha çok önem vermeniz gerektiğini, hangilerinin karlılığını arttırmanız gerektiğine hızlıca karar verebilirsiniz.

Peki Müşteri Bazında Karlılık Hesabı Nasıl Yapılıyor?

ODISPRO farklı tarihlerde farklı fiyatlardan yaptığınız tüm alımlarınızı analiz ederek, elinizdeki her bir ürünün birim maliyetini hesaplar. Örneğin kalem satan bir işletmeniz var; bu kalemden 5 adet 10 TL’ye aldınız, 2 tanesini sattınız, daha sonra aynı kalemi 12 TL’den 6 adet daha aldınız, ODISPRO elinizde ilk alımınızdan kalan (10 TL’den alınan) 3 adet ile 12 TL’den yeni aldığınız 6 adedi birleştirerek size elinizdeki her bir ürünün birim maliyetini (11,33 TL) hesaplar. Dolayısıyla alım fiyatlarınız sürekli değişken olsa bile her yaptığınız satışın maliyetini ve ne kadar kar elde ettiğinizi arka tarafta otomatik hesaplar ve size zahmetsizce analiz etme imkanı verir.

karlılık hesabı

Son Alış Fiyatına Göre De Karlılık Bilgisi Görebilir Miyim?

Tabii ki, ODISPRO’da her bir satışın; içerdiği ürünlerin son alış fiyatları üzerinden de ne kadar kar elde edildiği hesaplanmaktadır. Müşterilerinizi; aldıkları ürünlerin son alış fiyatlarına göre ne kadar karlı olduklarını da kolayca görebilir, kendi aralarında sıralayabilirsiniz.

Dilediğiniz Dönemde Karlılık Hesabı İle En Karlı Müşterilerinizi Görebilirsiniz

ODISPRO müşterilerinizin karlılık analizini farklı dönemler için kolayca yapabilmenizi sağlar. Her bir müşteriniz için; belirleyeceğiniz dönemde ne kadar ciro yaptığınızı ve ne kadar kar elde ettiğinizi anında görebilirsiniz. Örneğin, bu yıl en çok kar elde ettiğiniz müşterileri sıralayabileceğiniz gibi, son 3 ayda en az ciro elde edilen müşterileri de kolayca görebilir, dilediğiniz her dönem için ayrıntılı ciro ve karlılık analizleri yapabilirsiniz. Bu da size hangi müşteriye nasıl bir strateji ile yaklaşmanız gerektiğini gösterecek ve işlerinize ve süreçlerinize tam hakim olmanızı sağlayacaktır.

MÜŞTERİ BAZINDA KARLILIĞINIZI VE İŞLETMENİZİN TÜM SÜREÇLERİNİ KOLAYCA YÖNETEBİLMEK İÇİN SİZİ DE ODISPRO İLE TANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ.

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.