Satış Yönetimi Nedir? Satış Yönetimi Neden Önemlidir?

ODISPRO ile satışa giden yolda süreçlerinizi yöneterek satış gücünüzü ve iş performansınızı arttırın. Satış Yönetimi operasyonlarınız daha kolay.

Satış Yönetimi Nedir? Satış Yönetimi Neden Önemlidir?

Satış, üretilen ürün ve hizmetlerin, talep eden kişilere, kararlaştırılan bedel karşılığı yapılan satım işlemidir. Ancak satış bir süreçtir ve bu süreç teklif, sözleşme, sipariş fatura ve müşteri geri bildirimi ile sonuçlanır. Tüm bu süreçleri sağlıklı şekilde tamamlarsanız müşteriniz size güvenir ve sizden tekrar tekrar ürün veya hizmet almak ister. Satış yönetimi tüm bu süreci kapsamaktadır. Satış yönetimini yapabilmek için ise işinizi kolaylaştıracak bir programa ihtiyaç duyabilirsiniz.

Satış Yönetimi Programları Ne İşe Yarar?

  • Satış yönetimi programı ile müşteri memnuniyetini daha kolay sağlarsınız.
  • Satış yönetimi programı ile Müşterinin istediği bilgilere anında cevap verirsiniz.
  • Müşterinizin beklentisini karşılayan ürün veya hizmetlerin tekliften başlayan ödemeye kadar giden bir süreci bulunmaktadır. Hızlı bir tahsilat yapmak istiyorsanız bu süreci en iyi şekilde yürütmeniz için gerekli olan tek şey satış yönetim programıdır.
  • Satış yönetim programı tüm süreçle ilgili hazırlanmış verileri iş sonunda raporlamaktadır.
  • ODISPRO ile satış yönetiminizi iyileştirirsiniz.

ODISPRO Bulut Ön Muhasebe Ve İş Takip Programı İle;

  • Teklif hazırlayabilir,
  • Teklifi onaylayabilir veya onaylama yetkisi olan kişiye yönlendirebilir,
  • Onaylanan Teklifi sözleşmeye dönüştürebilir,
  • Sözleşmeyi onaylayabilir veya onaylama yetkisi olan kişiye yönlendirebilir,
  • Onaylanan Sözleşmeyi siparişe dönüştürebilir,
  • Siparişinizin sevkiyat ve iş programını planlayabilirsiniz.
  • Onaylanan siparişinizi irsaliyeye veya direkt faturaya dönüştürebilirsiniz.
  • Kullanıcı yetkilendirerek Organizasyon takibinizi ekibinizin bütününe yansıtabilirsiniz.

Tüm adımlarda müşterinizi elinizdeki verilerle bilgilendirebilir, ürün hakkında stok hareketlerini görüntüleyebilir, Personel primini ve işçilik hak edişlerini oluşturabilir, cari hareket bilgisine anlık ulaşabilirsiniz.

Teklif Modülü İle Satış Yönetimi

  1. Alış ve satış tekliflerini takip edebilirsiniz.
  2. Tekliflerinizi yazıcıdan bastırabilirsiniz.
  3. Her teklifin alış maliyetleri program tarafından otomatik hesaplanır ve teklif girişi anında anlık olarak gösterilir, bu sayede teklif bazında maliyeti görerek karlılığı ölçebilirsiniz.
  4. Tek tuşla İki tarih arasındaki tüm teklifleri listeleyebilir, onay ve ret durumlarına göre süzebilir, toplu halde tekliflerin maliyetlerini ve karlılıklarını görebilirsiniz.
  5. Tekliflerde kalem ıskonto ve satır ıskonto uygulayabilir, farklı KDV oranlarına sahip olan ürünleri aynı teklifte birleştirebilirsiniz.
  6. Bir teklifi sözleşmeye, siparişe, irsaliyeye ya da faturaya tek tuşla dönüştürebilirsiniz.
  7. Farklı döviz kurlarına sahip olan ürünleri o günkü kur ile otomatik dönüştürerek teklif oluşturabilirsiniz.
  8. Teklif anında müşterinin ödeme planını da girerek kayıt altına alabilirsiniz.
  9. Kriter hesaplama özelliği ile müşterinin ödeme planına göre girilen formül üzerinden karlılık hesabı yaptırabilirsiniz.
  10. Tüm verileri Excel’e çıkartabilir ya da özel raporlar tasarlayarak doğrudan yazıcıya gönderebilirsiniz.

Sözleşme Modülü İle Satış Yönetimi

  1. Alış ve satış sözleşmelerini takip edebilirsiniz.
  2. Sözleşmelerinizi yazıcıdan bastırabilirsiniz.
  3. Her sözleşmenin alış maliyetleri program tarafından otomatik hesaplanır ve sözleşme hazırlama anında anlık olarak gösterilir, bu sayede sözleşme bazında maliyeti görerek karlılığı ölçebilirsiniz.
  4. Tek tuşla İki tarih arasındaki tüm sözleşmeleri listeleyebilir, onay ve ret durumlarına göre süzebilir, toplu halde sözleşmelerin maliyetlerini ve karlılıklarını görebilirsiniz.
  5. Sözleşmelerde kalem ıskonto ve satır ıskonto uygulayabilir, farklı KDV oranlarına sahip olan ürünleri aynı sözleşmede birleştirebilirsiniz.
  6. Bir sözleşmeyi siparişe, irsaliyeye ya da faturaya tek tuşla dönüştürebilirsiniz.
  7. Farklı döviz kurlarına sahip olan ürünleri o günkü kur ile otomatik dönüştürerek sözleşmenizi hazırlayabilirsiniz.
  8. Sözleşme anında müşterinin ödeme planını da girerek kayıt altına alabilirsiniz.
  9. Kriter hesaplama özelliği ile müşterinin ödeme planına göre girilen formül üzerinden karlılık hesabı yaptırabilirsiniz.
  10. Tüm verileri Excel’e çıkartabilir ya da özel raporlar tasarlayarak doğrudan yazıcıya gönderebilirsiniz.

Sipariş Modülü İle Satış Yönetimi

  1. Alış ve satış siparişlerinizi takip edebilirsiniz.
  2. Siparişlerinizi yazıcıdan bastırabilirsiniz.
  3. Tek tuşla İki tarih arasındaki tüm siparişleri listeleyebilir, karşılanma durumlarına göre süzebilirsiniz.
  4. Bir siparişin içerisindeki ürünlerin sevkiyatlarını farklı zamanlarda parça parça yapabilir, sevkiyatı yapılmayan eksik malzemeleri takip edebilirsiniz.
  5. Siparişleri tek tuşla irsaliyeye ya da faturaya dönüştürebilirsiniz.
  6. Tüm verileri Excel’e çıkartabilir ya da özel raporlar tasarlayarak doğrudan yazıcıya gönderebilirsiniz.

İş Takip Modülü İle Satış Yönetimi

  1. Yapılması gereken işleri durumlarına göre sınıflandırarak takip edebilirsiniz.
  2. Durumları şirketinizin çalışma sistemine göre tanımlayabilir, işlerin tanımladığınız durumlarda belirli bir akış üzerinden adım adım ilerlemesini sağlayabilirsiniz.
  3. Durumları departman bazında sınıflandırabilir, her bölümün ya da personelin sadece kendi durumuyla ilgili işleri görmesini ve tamamlayınca bir sonraki duruma taşımasını sağlayabilirsiniz.
  4. İşleri belirli bir departmana ya da kişiye gönderebilir, ilgili departmanın ya da kişinin o işi takip etmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Her bir iş durumlar üzerinde ilerlerken, ilgili durumda girilmesini istediğiniz özel veriler varsa, parametre olarak tanımlayarak iş o duruma geldiğinde ilgili bölümlerin doldurulmasını sağlayabilirsiniz, bu sayede müşterinin işinin bir kartı oluşmuş olur ve geriye dönük işlerin tüm geçmişi takip edebilirsiniz.
  6. İşleri durumlar üzerinde ilerletirken, her adımda hangi tarihte hangi personel tarafından ne iş yapılmış bunların kaydı tutulur ve tek tuşla işin geçmişi izlenebilir.
  7. İşler durumlar üzerinden gönderilirken işi alacak olan personele özel not yazılarak gönderilebilir, ve iş üzerindeki koordinasyonun artması sağlanabilir.
  8. Farklı sektörlerde birden çok faaliyetiniz varsa, bunların her biri için ayrı ayrı akışlar tanımlayabilir, her birinin işlerini ayrı ayrı takip edebilirsiniz.

İş Programı Modülü İle Satış Yönetimi

  1. Personelinizin haftalık/aylık iş programını planlayabilir, hangi gün hangi personel hangi işle ilgilenecek organize edebilirsiniz.
  2. Eğer çalışanlarınız/ustalarınız hak ediş usulü iş bazında gelir elde ediyorlarsa, işleri tanımlarken girdiğiniz hak ediş bedeli işi planladığınız anda hesabına otomatik olarak atılır.
  3. Bir personelin hesabında tanımlı olan hak edişler, iş bazında revize edilebilir, onaylandıktan sonra carisine alacak olarak yansır ve alacak olarak takip edilir.
ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.