Sözleşme Programı

Sözleşme Yönetimi Nedir?

Sözleşme, bir projenin gerçekleştirilmesi aşamasında rol alacak tarafların koşullarını belirlediği yazılı bir belgedir. İyi Bir Sözleşme Programı ve Proje Yönetimi, işlerin en az hatayla ve olabildiğince sözleşme dokümanlarına uygun olarak tamamlanmasını sağlayan yönetim sistemidir.

Neden Bir Sözleşme Programına İhtiyacınız Var?

ODISPRO sözleşme yönetimi çözümü, maliyet tasarrufu ve etkinlik, rekabet avantajı, kaliteli hizmet sunumu, hesap verilebilirlik, uzmanlaşma ve esneklik gibi çeşitli fırsatlar sağlarken; her işletmenin ilk odağı karlılık olması sebebiyle teklif oluştururken maliyet hesaplaması yaparak olası itibar kaybı, yönetim güçlükleri ve personel eksikliği gibi bazı riskleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Sözleşme yönetimi, proje yönetimi süreci içinde bir yaşam döngüsüne sahip diyebiliriz.

Siz de satış sözleşmelerinizi kar odaklı ve iyi hizmet vermek amacıyla yönetmek istiyorsanız sözleşme yönetimi çözümü olan bir yazılıma başvurmalısınız.

Sözleşme Programı

Sözleşme Programı ile Neler Yapabilirsiniz?

Sözleşme Programıyla;

  • Satıcı sözleşmelerinizi sisteminize kaydedebilirsiniz.
  • Müşterilerinize yaptığınız sözleşmeleri sisteme kaydedebilirsiniz.
  • Hangi satış personeli, hangi sözleşmeden sorumluysa sistemde takibini yapabilirsiniz.
  • Yapılan sözleşmelerin fiyat karşılaştırmasını yapabilirsiniz.
  • Her bir sözleşme için maliyet hesabını otomatik olarak programda görüntüleyebilirsiniz.
  • Satın alma fiyatları ve satış fiyatları için ilgili raporları oluşturabilirsiniz.
  • Sözleşmeleri toplu yazdırabilir veya Excel’e aktarabilirsiniz.
  • Sözleşme oluşturulur, onaylanır, yenilenir, feshedilir, sonlanır ve bu süreçler uzun günler içerisinde olabilir.
  • Sözleşme programı sayesinde sözleşmelerin akıbetini yönetmeniz kolaylaşır.

Tedarikçi Satın Alma Sözleşmesi

İyi bir satın alma yapmak için satın alma yapılacak şirketlerle anlaşılan koşulların yazılı hale getirileceği sözleşme imzalanması gerekmektedir. Şimdiye kadar satış sözleşmesinden söz ettik. Ancak alış sözleşmelerinizi de programda takip etmeniz mümkün. Tedarikçi satın alma sözleşmeleri işletmeler için büyük önem arz eder. Geriye dönük raporlar her zaman bir satın alma işlemi için önemlidir.

Sözleşme Programı; Tedarikçilerinizle yaptığınız sözleşmede aldığınız ürünlerin fiyatlarını analiz etmenize, ürünlerin son alış fiyatını görebilmenize, en son uygulanan ıskonto tutarını takip edebilmenize ve son alış fiyatına göre belirleyeceğiniz maliyetlerin hesabını doğru yapabilmenize, kısacası işletmenizin kontrollü büyümesine yardımcı olur. 

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.