Ön Muhasebe Programları Ne İşe Yarar? Ön Muhasebe İle İlgili Sorular

Ön muhasebe programları, etkili bir işletme yönetimi sunar. Fatura ve irsaliye takibi, cari hesap takibi, çek ve senet takibi, gelir-gider ve stok kontrolü, kasa/banka hesap takibi, çalışan takibi gibi unsurları kapsayarak rutin işlerin aksamadan ilerlemesine olanak sağlar. Ön muhasebe programları işletmelerin finansal operasyonlarını takip ve analiz edebilmesine imkan tanıyarak gerekli aksiyonları alabilmesi için büyük önem taşır.

Ön muhasebe ile ilgili fazla bilgim yok. İşletmem için ODISPRO kullanabilir miyim?

Elbette. Her işletme sahibinin finans bilgisi yeterli olmayabilir fakat herkes ODISPRO ile kolayca ön muhasebesini yönetebilir. ODISPRO ile internet bağlantısı olan her yerden verilerinize erişebilirsiniz. Böylece günlük akışınızdaki işleri ister tablet isterseniz de bilgisayarınızdan kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ön muhasebe programı nedir?

Bir işletmenin ticari ve finansal yönetimine dair takip etmesi gereken işlemlerin tümüne ön muhasebe denmektedir. Ön muhasebe programı ise, işletmelerin bu işlemleri bir yazılım aracılığıyla gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır. Ön muhasebe, şirketlerin kendi bünyesinde tutulur ve şirket ortakları ile yöneticilerin takibinde gerçekleştirilir. Ön muhasebe ile genel muhasebe farklı şeylerdir.

Excel üzerinden ön muhasebe takibi yapmak yerine neden bir ön muhasebe programı kullanmalıyım?

Excel üzerinden ön muhasebe takibi yapmak karmaşık ve otomatik olmayan bir süreçtir. Ön muhasebe programı ODISPRO ile dilediğiniz an erişim sağlayarak verilerinizi güncel tutar; hata payını en aza indirirsiniz. Excel üzerinde işletmenize dair gelir gider takibini yapmak oldukça zamanınızı alır ve hata oranı her zaman yüksektir. ODISPRO ön muhasebe programına veri girişleri günlük mesainin yüzde 30’unu alır. Bu verilerin yönetilmesine harcanan süreyi oldukça kısaltır, böylece işletme sahiplerine orta ve uzun vadeli hedeflerine odaklanma fırsatı doğar.

Ön muhasebe ile genel muhasebe arasındaki fark nedir?

  • Ön muhasebe, genel muhasebe için hazırlanacak olan ilk evraklarla ilgilenmektedir; genel muhasebe devlet kurumlarını ilgilendiren beyanatlarla da ilgilenir,
  • Ön muhasebe işletmenin gelir ve gider takibinin ile ödeme ve tahsilatların yapılması ile ilgilenir; genel muhasebe ise finansal tablolarla daha büyük bir takibi mümkün kılar.
  • Ön muhasebe fatura kesimi ve sınıflandırılması ile ilgilenir ve bu işlemle muhasebe personeli tarafından yapılır; genel muhasebe vergi takibi ve ödenmesinden sorumludur ve bu işlemleri serbest muhasebeci mali müşavirler yapmak zorundadır.

Ön muhasebe programları seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Eğer bir girişimci ya da küçük ve orta ölçekli bir işletme iseniz, tercih edeceğiniz ön muhasebe programında güvenirliğin tam olarak sağlandığından emin olmalısınız. İhtiyaçlarınıza göre seçim yapmalısınız. Program tercih etmeden önce muhasebe programları eğitimlerini araştırmalı ve programdaki modülleri mutlaka incelemelisiniz, bunların yanı sıra müşteri destek ekibine kolaylıkla ulaşabilmeniz de göz önünde bulundurmanız gereken önemli kriterler arasındadır.

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.