Nakit Yönetimi Nedir? Şirketler Nakit Yönetimini Nasıl Yaparlar?

Şirketler Nakit Yönetimini Nasıl Yaparlar?

  • Defter hesabı tutabilirler,
  • Excel dosyalarında gelir-gider takibi yapabilirler,
  • Ön muhasebe programı kullanarak alış faturalarını, satış faturalarını, yapılan tahsilâtları, firma masraflarını, alış yaptıklarını ürün/hizmetin ödemesi gibi kayıtları programa işleyerek takip ederler.

En risksiz ve yönetimi kolay olan nakit yönetimi Ön Muhasebe Programı kullanarak olur.

Nakit Yönetimi Nedir? Nakit Yönetimi Nasıl Yapılır?

İşletmenin devamlılığı için satışlar ve alışlar sonrası yapılan ödeme ve tahsilât işlemlerinin takibine nakit yönetimi denir. ODISPRO ön muhasebe programı nakit yönetimini kolaylıkla yapabileceğiniz bulut tabanlı bir ön muhasebe programıdır.

Nakit Yönetimi İçin ODISPRO Ön Muhasebe Programı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

ODISPRO sizlere ayrıcalıklı bir finans hesap programı sunar. Üstelik ODISPRO finans yönetimi programı bulut tabanlıdır. Tüm verileriniz bulutta saklıdır. Oluşacak risklere karşı verilerinizi saklar. Finans yönetimi, işlerinizi büyütürken zorlaşan bir operasyondur. ODISPRO gibi bir programınız olursa şubelerinizin hesapları dâhil tüm finansal operasyonu kolaylıkla kontrol altına alırsınız. ODISPRO’NUN geliştirilmiş bütünleşmiş özellikleri ile banka bağlantılarınızı ve müşteri takiplerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Finansal Operasyon için gerekli modüller ODISPRO Ön Muhasebe programında mevcuttur.

Tahsilât Ve Ödeme Takibi Şirket Yönetimi İçin Neden Önemlidir?

Şirketinizde oluşan alış ve satış operasyonları sonucu yapılacak tahsilât veya ödemenin gecikmemesi, tedarikçinizle ve müşterinizle olan ilişkilerinize olumlu şekilde yansır. Aksini düşündüğümüzde ise geciken ödemeler veya takip edemediğiniz tahsilâtlar şirketin sürekliliğini temelden sarsacak nitelikte olabilir.

ODISPRO Ön Muhasebe Programında Banka Hesap Takibi Yapılır Mı?

Evet, banka hesap takibini detaylı bir şekilde program içerisinde yapabilirsiniz. Banka hesaplarınızı, vadeli hesap, vadesiz hesap, pos hesabı ve banka entegrasyonları ile tahsilât ve ödeme takibiniz her zaman kontrol altındadır.

Banka Hesabı Takibi hakkındaki yazımız için buraya tıklayınız.

ODISPRO Ön Muhasebe ve Süreç Yönetim Yazılımını kullanmaya hemen başlayabilir, online çalışmanın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Hem de aylık sadece 329 TL'den başlayan fiyatlarla ilk yatırım maliyeti olmadan kullanabilirsiniz.